Volta pel barranc de les Carroveres

Sortida efectuada el dia 20 d'octubre de 2013 per un de tants barrancs agrestos i desconeguts
dels Ports i que destaca per unes vistes espectaculars i fantàstiques de barrancs i cingleres.
Km. Temps Altura Descripció
0,000 0,00 410 Començarem baixant al barranc i caminant aigües amunt. Hi ha una pista que entra per la nostra esquerra, però té una portera que ens barra el pas. Començarem pel barranc però tant prompte com puguem pujarem i anirem per la pista que em comentat.
Una altra opció seria continuar ja a peu per la pista que em arribat amb el cotxe fins al final, seria una opció un pel més llarga i amb menys esgarrinxades.
0,375 0,07 430 A punt d’arribar al maset de Francisquet deixarem la pista per baixar un altre cop al barranc. Ara ja, de moment, seguirem pel seu fons per on puguem passar millor.
1,250 0,30 455 Arribem a un estretiment del barranc. El creuem i a menys d’un centenar de metres deixem el barranc per girar a la dreta (NE) i començar a pujar fent unes ziga-zagues empinades intentant intuir el caminet o per on puguem.
1,580 0,50 540 Un cop haguem remuntat una 80ª de metres de desnivell trobarem un caminet un poc més definit que marxa cap a l’esquerra (NNW) i va a passar per baix de la paret d’un cinglet.
Un cop estem al caminet intentarem no perdre’l, ja que, tot i que algun cop es veu que va ser netejat, actualment no destaca per net ni definit. A grans trets podíem dir que anirem pujant fins arribar a una l’altura suficient per poder passar les cingleres planejant per sobre.
2,580 1,25 622 Creuarem el barranc del Cocó de l’Extremera.   Les vistes del barranc son fantàstiques.
3,300 1,40 635 Arribem a les parets derruïdes de la Casa dels Alquers. Darrera el barranc del Cocó Fondo que baixa del peu mateix de la Joca. Pel darrera del mas baixarem al fons del barranc i creuant-lo girarem en direcció sud i continuarem un poc més per pujar a la pista que em deixat al principi i que ja em dit que també podíem continuar per ella.
3,630 1,50 650 Pista comentada, anirem a la dreta (W) i ara ja la seguirem fins el final.
4,150 2,00 675 Explanada on trobem varies banyeres per abeurar els bous. La creuarem i un cop passada, a l’esquerra trobarem un corriol que puja empinat en direcció sud els primers metres, gira a l’est i continua fent ziga zagues sempre pujant empinat. Si seguíssim pel fons del barranc de la Gotellera arribaríem a la font del mateix nom.
6,015 3,20 1090 Em arribat a un collet als peus de un rocall. A la nostra esquera tenim la capçalera del barranc de l’Avenc. Continuem per l’esquerra del rocall uns metres, després girem a la dreta i pugem a dalt del mateix, continuarem ara ja planejant en direcció SWW per la solana en busca del collet que ens separa dels Plans de Valldebous.
6,515 3,30 1140 Em sortit al coll, la vista fantàstica, podem veure des de Fredes al Negrell, els Plans enfront nostre i a la dreta la pujada a la del Mola del Boix. El caminet continua en direcció NW en busca del PR-C-82 que va de Pallerols a Casetes Velles. Nosaltres girarem a l’esquerra (SE) camp a traves i per allí on puguem caminar millor, ens dirigirem a dalt de la Mola del Pinell.
7,730 3,50 1207 Mola Pinell. A la nostra dreta les Falconeres i el barranc de Valldebous a vista d’ocell. Vista espectacular de 360º de la comarca del Montsià, Baix Ebre i els Ports. Continuarem seguin la carena i en direcció S.
8,130 4,20 1150 Arribem a un cinglet. A la nostra esquerra el barranc de Regatxol i un poc més avall de nosaltres els bassis de l’Aragall. Es pot desgrimpar sense gaire dificultat però és més fàcil deixar la carena per baixar uns metres cap a la nostra dreta (W). Baixem per uns roquissars escollint per on puguem baixar sense dificultat per vorejar la cinglereta per baix. Planegarem pel mig dels boixos fins arribar a un collet on també haguéssim hagut d’arribar si haguéssim desgrimpat la cinglereta. D’aquest collet tornarem a baixar un poc a l’esquerra i planejant un altre cop passarem per baix de la següent cinglereta que no és fàcil desgrimpar. Ara ja podem tornar a pujar a la carena pel pins i tornar a continuar per continuar per ella.
8,500 4,40 1108 Tornem a estar a la carena. Per la nostra esquerra (N) arriba un fondet boscós. Si baixéssim per ell en direcció Nord i donat un tomb empinat sense camí podríem arribar també als bassis de l’Aragall. Nosaltres seguirem per la carena vorejant per la dreta el morro de rocós i baixarem en busca del següent collet on també tornarem a trobar un altre cop un fondet boscós que arriba també per l’esquerra. Enfront nostre amb una vista espectacular la Portella del Pinell.
8,950 4,50 1060 Estem al collet. Ara si que agafarem aquest fondet boscós. Baixarem empinats sense camí definit en direcció NE. Estem per les Ombries de l'Aragall.
9,430 5,05 900 Trobem travesser un corriol molt poc definit. Si el seguim a l’esquerra (NE) ens portarà als bassis o millor dit bassi de l’Aragall (945m). Estan a 10 minuts i 400m. de distancia. Un poc abans de ells també trobarem un corriol que marxa a la dreta. Ens portaria també a baix a la corba que fa la pista del principi al barranc de Regatxol. Nosaltres continuarem a la dreta (E), creuant el barranquet i continuat baixant (NE) un poc més.
9,420 5,10 835 Deixem enrere el bosquet i sortim a un clar herbós. Continuarem cap a la dreta (E) ja més planers seguin un caminet que en portaria fins un collet anomenat la Selleta, els Carrascals, i fins i tot Valldebous.
10,800 5,40 810 En un collet abans d’un barranquet, per la nostra esquerra trobarem un corriol que marxa avall (NE). El seguirem, primer va uns metres pel collet i després va a buscar el fondet del barranquet. Aquest tram primer esta bastant perdut però en arribar un poc més avall, al fons del tot, ja més clar, es deixarà seguir sense pèrdua per portar-nos un altre cop fins els cotxes.
12,500 6,30 406 Pista i cotxes, per anar be.

Mapa Volta Carroveres

Perfil Carroveres