EL BARRANC DE LA FOU
Rutes Guiades del Palau Robert
8'5 Qm. i 4hores i mitja

Km.
Temps Descripció
0,000
0,0
Sortim del Racó dels Ferrins per la pista que porta al Salt de Robert.

0,060

0,01

Trobem una pista que baixa a creuar el riu a gual. Abans de creuar el riu, pel mateix costat veiem que hi ha un corriol amb el terra d'arena, el seguim. El sender va seguint més o menys paral·lel al riu, fins que després de creuar un barranquet s'enfila fort per pujar a un collet.
0,905
0,30
Quan estem dalt del collet davant de nosaltres tenim el morro de roca del Pont Foradat. Baixem un poc al barranquet del darrera i seguim pujant cap al Pont.
1,600
0,55
Quan quasi be estem baix del costat del pont, trobem una cruïlla. Hi ha tres camins el de l'esquerra que puja al Pont (NO), el del mig que puja un poc fins el collet i continua planejat a l'esquerra, i aniria a parar al camí per on baixarem pel darrera del Pont i que després ja seguirem(E). I el de la dreta, que ens portaria cap avall fins l'Ermiteta. On trobaríem la pista per on baixarem al final(SE).
Tal com em dit, seguim per l'esquerra i pujat.
1,810
1,06
Trobem un altre sender a la dreta, és el que ens portarà dins del ull del pont. Al de l'esquerra i sortirem després més amunt.
1,960
1,21
Per pujar al ben mig del ull del pont ens tenim que ajudar d'una Sevina per superar un petit resalt. Per continuar, en lloc de baixar a la cruïlla podem seguir baixant un poc i passant per baix d'una bretxa a la roca així anirem al caminet que ens em deixat. Continuem pujat i arribem a la cruïlla que ens permetria pujar al damunt del pont.
2,050
1,35
Tot i que la pujada és fàcil, necessitem utilitzar les mans per superar un pedra i després passar per un relleixo un poc aeri. No cal dir que la vista des del sobre es molt aèria i espectacular.
Seguim pujant uns metres suaument.
2,120
1,41
Em arribat a un collet i baixarem per la part ombrívola del darrera. Pel mig de la pineda.
2,230
1,46
A la dreta ens queda un arrimador que ens podria servir d'aixopluc. Continuem baixan.
2,340
1,50
Fins que anem a sortir al caminet que ve de la cruïlla de baix del pont i que ja habiem dit anteriorment.
2,590
2,08
Continuem a l'esquerra donat el tomb a la cinglera i passant-hi per baix i on trobem la Mallada la Palma, on els pastor tancaven o portaven els ramats. Tenim que anar en compte, ja que el camí és un poc perdedor.
3,340
2,33
Arribem a un altre collet on tenim una vista esplèndida del Pont Foradat i el Morral de Catinell.
Allí entrem al Parc Natural dels Ports i trobem un pal indicador per anar a la Font i Cova de la Roja i al Àrea Recreativa de la Fou. Aquesta és la direcció que portàvem i tirem avall baixant altre cop pel mig de la pineda.
4,050
2,53
Trobem un altre pal indicador i un sender travesser. A l'esquerra el Barranc de les Tosques, a la dreta l'Àrea Recreativa.
4,510
3,12
Arribem a l'Àrea Recreativa i la pista de la Fou.
Ara sols ens queda seguir la pista fins el cotxe.
6,680
4,08
Veiem a la nostra dreta una coveta. Es el lloc anomenat l'Ermiteta. D'un poc més endavant comença o acaba el camí que ens em deixat a la primera cruïlla que em trobat.
8,600
4,35
I arribem un altre cop on em començat.
Distancia:
8,500 km.
Desnivell pujada:
513m.
Desnivel baixada:
513m.
Altura Mínima:
503m.
Altura Màxima:
868m.