EXCURSIÓ A LA
MOLETA DELS HORTETS
5'8 Qm. i 4 hores

Km.
Temps Descripció
0,000
0,0
Sortirem de l'Àrea Recreativa de la Fou pel camí que puja a la Cova Roja i que ve del Barranc de les Tosques.

0,360

0,16

En arribar a la cruïlla en que el camí es divideix cap a la cova Roja o el barranc de les Tosques nosaltres seguim aquest últim.
Un poc més endavant trobem un mirador al barranc, serà la primera visió aèria del barranc.
0,835
0,27
Barranc de les Tosques, el seguirem cap amunt uns metres.
Deixem el barranc per agafar un camí a la dreta. És el que ve de la Cova dels Bous. Per aquest barranc és per on sortirem en acabar de donar el tomb.
1,010
0,35
Deixem el camí netejat per agafar un caminet a l'esquerra que puja primer per la part dreta de la carena, i després, més amunt, fent unes ziga zages per superar la cinglera, ens portarà ja a les estribacions de la Moleta dels Hortets.
1,730
1,06
Ja em superat la cinglera, ara pujant un poc suaument primer i després planejant per dalt de la cinglera arribarem a la Moleta dels Hortes. La vista és espectacular, tenim davant nostre la Cova dels Àngels i totes les cingleres que van cap el Morral de Catinell.
2,060
1,35
Arribem al Collet que separa la Moleta dels Hortets de l'Enderrocada. La vista a dreta i esquerra és fantàstica. Seguim el caminet cap al Nord.
2,050
1,35
Tot i que la pujada és fàcil, necessitem utilitzar les mans per superar un pedra i després passar per un relleixo un poc aeri. No cal dir que la vista des del sobre es molt aèria i espectacular.
Seguim pujant uns metres suaument.
2,580
2,15
Arribem a la cruïlla per on tenim que tornar. Podem seguir un tros més endavant per asomar-nos dalt de les cingleres que hi han dalt de la Cova del Bous. O si seguíssim podríem sortir dalt a la carena de Montenegrelo i el Turmell.
Després de girar anem baixant suaument pel baix de la vessant de Montenegrelo.
3,350
2,45
Trobem un altra cruïlla. Seguint a la dreta podríem anar a baixar per un altre sender que voreja el barranc de les Tosques o anar fins la Cova la Roja. Nosaltres seguirem el sender a l'esquerra per anar a buscar una canal per on baixarem al fons del Barranc de les Tosques.
3,930
3,16
Trobem el altre camí que havíem dit que dona la volta al Barranc, a la dreta tenim un pany de roca que ens podria fer de aixopluc. Seguim a l'esquerra.
5,090
3,45
Arribem a la confluència del Barranc de la Cova la Roja i les Tosques. Trobem el camí que baixa de la Cova Roja. Seguim avall.
5,150
3,48
Arribem a la cruïlla del camí que em agafat aquest mati. Seguim baixant. Mes endavant trobem ara el camí que em sortir aquest mati de l'Àrea de la Fou, el deixem i seguim avall.
5,440
3,53
Arribem al Barranc de la Fou. Davant nostre a dalt esta la pista. I pugem i seguint-la cap a la dreta arribarem altre cop on em sortit aquest mati
5,940
4,10
Arribem a l'Àrea Recreativa i la pista de la Fou.
Distancia:
5,800 km.
Desnivell pujada:
510 m.
Desnivel baixada:
510 m.
Altura Mínima:
608 m.
Altura Màxima:
1.010 m.