Volta a les Mines de Ferro des del Panta.
Dia 9 de juliol del 2006
8'7 Qm. i 3 hores i 40 minuts de caminada

Km.
Temps Descripció
0,000
0,0
Sortim del aparcament del Forn del Vidre, al costat de la carretera, seguint les marques del PR que puja al Ballestar i la Pobla. Baixem la costa, passem pel costat de la casa forestal i abans de creuar el pontet, o després si baixa molta aigua, baixem a l'esquerra per dos esglaons i creuant l'aigua seguim en direcció E pel caminet que va pel costat de la tanca.

0,460

0,08

La pista es bifurca, a la dreta tenim una porta tancada amb un cadenat, seguim el braç a l'esquerra (E) fins al final.
1,350
0,18
Final de la pista a una petita platja. Creuant el barranquet veiem devant nostre el sender que puja empinat per baix dels pins.
1,480
0,20
Trovem a la dreta el sender per on sortirem. Seguim recte pel sender que portem pujant molt suaument.
2,160
0,35
Corral de les Tones, fem un gir en direcció Sud i ens dirigim en busca del fons del barranquet.
2,510
0,45
Un cop al fons trovem un sender que puja pel fons, el seguim. Ve del Restaurant Moli l'Abat II. El sender s'agafa al seu darrera, dalt, però si el panta és ple, l'aigua li cobreix un tram.
Ara ja sols ens queda seguir el sender netejat amb trams més empinats que uns altres.
3,550
1,20
Pasem pel devant d'un povet. Ja som prop del coll.
3,750
1,30
Sortim al coll. Trovem un tallafocs i una tanca que venen per la carena, pel tallafocs es veu un corriol que seguim en direcció Oest. Aquest va pujant vorejant la tanca i les roques. Ja trovem restes de pedres ferroginoses.
4,280
1,45
Estem prop del cim, trovem una mina. Si continuem per la carena anirem trovant-ne varies. Sols son uns forats al terra i alguns d'ells tapats amb rames que hi ha tirat. Devant de la que estem, la runa que varen traure baixa com si fos una tartera cap al panta. Baixem per ella en direcció Nord i trovem un corriol que va per baix de la cinglera, el seguim. Trobem un altra mina al pany de roca a la que, si es vol entrar es té que pujar. Més endavant trovem un coconet amb la aigua que es recolleix de les gotes que cauen de la paret. Seguim per baix de la paret fins que el corriol puja altre cop al coll.
4,650
2,00
Som altre cop dalt al collet. Tornem a trobar mes mines. Ja son les ultimes. Les mines estan d'alli on em trovat la primera fins aqui. Ara ja seguim el coll en direcció Oest un altre cop. Podem seguir pel tallafocs o per un corriol molt perdut per la banda nord del mateix.
5,450
2,20
Em baixat a un fondet on hi ha una senya de coto de caça, devant nostre tenim una llerga pujada fins la Moleta del Terme, la deixem a l'esquerra. Baixem per un fondet en direcció NW cap el pantà per un sender netejat. Aquest, baixant sempre, ens deixara altre cop al pantà.
7,440
3,10
Cruilla per on ja em pasat aquest mati. Un cop aqui nosaltres continuem cap el Forn del Vidre, però tambe seria posible tornar al restaurant.
8,750
3,40
Aparcament del Forn del Vidre.
Distancia:
8'700 km.
Desnivell pujada:
524m.
Desnivel baixada:
524m.
Altura Mínima:
478m.
Altura Màxima:
893'7m.