Panoramica muntanyes
Boto Presentació Boto Programa Boto index Rutes Boto Album Boto Enllaços
QUI SOM?
Bona pregunta !!

Breu història del començament de l’entitat !!
Som un grup d’entusiastes de l’excursionisme del poble de la Sénia i rodalies que ens agrada la muntanya i passem alguna estona per les muntanyes més properes a nosaltres que son El Port i la Tinença.
foto anys 73-80 01Aquesta afició no ens ha sortit ara de sobte. Tots nosaltres ja fa uns quans anys que ens afaitem i hem arribat fins aquí i ens adonem que encara hi ha racons per descobrir a aquestes muntanyes.foto anys 73-80 02
Aquesta entitat es va fundar l’any 1971 i el mèrit  és precisament d’aquests fundadors
(tots aquells ara ja estan jubilats) i des d’aquí els hi enviem els nostre més respectuós record. Nosaltres som la generació que els dona continuïtat.
El començament de l’entitat va incloure sortides de diumenge, sortides familiars, i es portaven més coses que la simple motxilla, incloïa també la bota, els pastissets i els cocs que es compartien amb els amics més propers, el lloc de sortida era la plaça Major del poble.
foto Caro 72Poc a poc ja es van fer més coses, com ser l’organitzadora d’una marxa de regularitat que la Federació d’Excursionisme animava a les entitats a fer-ne més; es va gestionar la creació del refugi de la Font Ferrera, amb unes primeres obres que incloïen l’excursió de cap de setmana fent nit al propi refugi; col·laboració també amb la Federació organitzant l’Aplec del Països Catalans a la zona de Pinar Pla, etc.foto regularitat 75
Un dels principals objectius d’aquella època també era mantenir els senders que els vells havien utilitzat durant tota la seva vida, bé per a anar de poble a poble o bé per anar a treballar a l’explotació del bosc.
foto Penyagolosa 95Després ja es va regularitzar mitjançant la rotulació dels GR’s i PR’s de la zona i per a cadascuna hi havia un responsable. 
Els anys van passant, l’entitat va evolucionant d’acord amb el temps i totes les coses ja es van professionalitzant. La Federació d’Excursionisme marca la pauta de les entitats, ella fa la gestió dels Federats i de les seves entitats afiliades. És la organitzadora d’activitats específiques i els clubs o centres es van acollint a aquests tipus d’activitats.foto Tosques 94
Nosaltres també ens toca fer de mitjancés entre les persones que els hi agrada la muntanya i organitzem un seguit de sortides durant l’any, aptes per a tots els públics, i les que específicament ja venen reglades pel propi reglament federatiu. Més informació a  www.feec.cat.
foto Canigo 99Hem ficat un seguit de rutes que passen pels Ports i la Tinença i que us poden ser útils si veniu per aquestes contrades.
A aquesta mateixa web podreu trobar diferents sortides que poden anar bé a tots vosaltres, majoritàriament son sortides de diumenge i us poden ajudar a començar als que vulguin iniciar-se en l’excursionisme. Nosaltres estem encantats que vingueu i poder anar a veure alguna d’aquestes meravelles que la muntanya acull. foto Trobada bicis 96
Sortim diumenge al matí des de l’Espai Jove (antiga Biblioteca) que és un lloc molt cèntric i de fàcil accés.Un cop fem els comentaris propis del dia, el temps, la son i les presentacions corresponents si bé algú de foraster, ens dirigim en vehicle propi al lloc de sortida de l’excursió, la resta ja es diferent segons el lloc on anem i els racons que hem de veure.
foto Pica 01
Si teniu algú dubte d’alguna excursió o de la organització d’alguna sortida, ja us ficareu en contacte amb nosaltres.

Veniu d’excursió que caminant es fa salut i es coneixent nous llocs que hem sentit nomenar moltes vegades i no les hem vist mai.


Us esperem !!! 

Centre Excursionista Refalgarí

CENTRE EXCURSIONISTA REFALGARIEscut CER
Avda. Generalitat, 3 Aula, 2
43560 LA SÉNIA (Montsià)

www.cerefalgari.cat
cerefal@cerefalgari.cat


Adreça de correu : cerefal@cerefalgari.cat
Copyright 2017, Centre Excursionista Refalgari